Administraţia "Apele Române" anunţă că un dig de pe malul stâng al râului Tisa a fost distrus, la Sighetu Marmaţiei, din cauza unor lucrări ilegale de terasamente şi că poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de astăzi, s-a constat că, pe o lungime de 70 de metri liniari, au fost executate lucrări de terasamente neautorizate care au condus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmaţiei. În urma apelării serviciului de urgenţă 112, politiştii de la Serviciul Criminalistic au deschis un dosar penal", au anunţat, joi, reprezentanţii "Apele Române".

Digul de apărare al oraşului Sighetu Marmaţiei are o lungime de 4.86 kilometri şi era realizat din 1964.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
FOTO: Apele Române
FOTO: Apele Române

"Această situaţie va fi prezentată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, iar Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din cadrul Administraţiei Naţionale ”Apele Române” va începe lucrările de refacere, în regim de urgenţă, a continuităţii liniei de apărare a oraşului, urmând să-şi recupereze costurile după finalizarea procedurilor juridice", a adăugat sursa citată.

Valoarea lucrărilor de refacere a digului este estimată, în acest moment, la 150.000 de lei.

"Atragem atenţia că, în cazul unor inundaţii, astfel de activităţi ilegale pot genera, prin inconştienţă, pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, nu doar pe râul Tisa, ci pe toate sectoarele apărate de diguri", au subliniat cei de la "Apele Române".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.