Oficialii Administraţiai Naţionale Apele Română anunţă, miercuri, că, în ultimele 24 de ore, la 16 staţii hidrometrice din administrarea instituţiei, de pe mai multe râuri, s-au înregistrat precipitaţii de peste 30-40 l/mp, iar în şase staţii hidrometrice se mai înregistrează depăşiri ale cotelor de apărare, miercuri la orele prânzului. Atenţionarea hidrologică Cod galben a fost restrânsă şi prelungită până joi, la ora 12:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Apele Române anunţă că, miercuri, la orele prânzului, cotele pe cursurile de apă aflate în zonele vizate de atenţionări emise de hidrologi sunt în scădere.
 
”La 6 staţii hidrometrice, se mai înregistrează depăşiri ale cotelor de apărare, după cum urmează: în judeţul Satu Mare râul Tur, la staţia hidrometrică Micula, Apele Române Someş-Tisa; râul Sebeş, la staţia hidrometrică Turnu Ruieni, judeţul Caraş, Apele Române Banat.  În judeţul Hunedoara:  râul Crişul Alb, la staţia hidrometrică Vaţa de Jos- Apele Române Crişuri;  râul Orăştie, la staţia hidrometrică Orăştie- Apele Române Mureş; râul Sibişel, staţia hidrometrică Sibişel.  În judeţul Timiş: râul Sasa, staţia hidrometrică Poieni,- Apele Române Banat”; informează instituţia într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.  
 
Conform reprezentanţilor Apele Române, în ultimele 24 de ore, la 16 staţii hidrometrice din administrarea noastră, de pe mai multe râuri, s-au înregistrat precipitaţii de peste 30-40 l/mp, iar intervenţiile angajaţilor instituţiei şi cele ale Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi ale autorităţilor locale au limitat efectele produse de inundaţii. 
 
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a restrâns şi a prelungit atenţionarea hidrologic Cod galben până joi, la ora 12:00 şi a instituit cod galben pe râul Prut, în judeţul Botoşani, pe sectorul din amonte de acumularea Stânca Costeşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.