Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie face apel către premierul Mihai Tudose "să pună capăt jocurilor politice care se fac acum, la vedere, pe spatele unei crize fără precedent cu care se confrunta meseria de poliţist", cerându-i o decizie cât mai curând posibil legată de conducerea Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie face apel urgent către domnul Mihai Tudose, prim-ministrul României, pentru a pune capăt jocurilor politice care se fac  acum, la vedere, pe spatele unei crize fără precedent cu care se confrunta meseria de poliţist. Poliţia Română nu este la cheremul nimănui. Dacă politicul nu este capabil, lăsaţi poliţiştii competenţi şi onesti să-şi aleagă conducătorii. Vrem o decizie cât mai curând posibil, să avem o conducere cu care sa reclădim autoritatea Poliţiei Române. Noi nu mai aşteptăm", arată preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, într-un comunicat de presă transmis vineri dimineaţă.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

Premierul Mihai Tudose a reacâionat pe Facebook, unde a postat un mesaj pe Facebook în care demontează afirmaţiile ministrului Carmen Dan în legătură cu chestorul Cătălin Ioniţă şi răzgândirea acestuia în ceea ce priveşte preluarea funcţiei de şef al Poliţiei Române. În condiţiile în care miercuri dimineaţă Ioniţă i-a spus deja ministrului de Interne că nu doreşte funcţia, premierul se întreabă cum ar fi putut să-l influenţeze anunţul său că nu acceptă propunerea, făcut la ora 13.30, în şedinţa de Guvern.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

A doua zi, miercuri, premierul s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după care a anunţat că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestui a fost retrasă, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift. Miercuri seară, Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.