Compania Ana Nova Ploieşti anunţă, duminică după amiază, că verificările realizate de laboratorul mobl al firmei arată că că „parametrii de turbiditate şi clor se încadrează în limitele de potabilititate” în zonele afectate de o avarie majoră apărută la o conductă sâmbătă dimineaţă, firma precizând că pune la dispoziţia populaţiei cisterne cu apă potabilă. Anunţul prin care firma susţine că apa se încadrează în norme a fost făcut după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a anunţat că menţine interdicţia privind consumul şi folosirea apei în cartierele alimentate de conducta afectată de avarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În zona afectata ieri, 09.02.2019, de avaria majora ce a generat probleme privind aspectul de turbiditate a apei furnizate, parametrii de turbiditate si clor se încadrează în limitele de potabilititate în conformitate cu verificările realizate de laboratorul mobil al companiei Apa Nova Ploieşti, verificări realizate si astăzi, 10.02.2019. În data de 09.02.2019 in paralel cu intervenţiile de localizare şi izolare a pierderii s-au realizat si manevre de transferare treptata pe altă zonă de aprovizionare. Prin aceste acţiuni, la verificările din teren, s-a constatat conformitatea pentru indicatorii clor şi turbiditate”, anunţă Apa Nova Ploieşti într-un counicat  transmis duminică după- amaiză prin intermediul unei companii de PR.
 
Conform sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, s-au prelevat şi probe bacteriologice, al căror rezultat va fi gata după 72 de ore.
 
„În zonele Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Ghe Doja, Splaiului zona străzilor Zidari şi Deltei, operatorul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare a pus şi pune la dispoziţie cisterne mobile de apă, iar clientii pot suna la numărul de telefon 0800 800 923 prin Call center-ul companiei” precizează sursa citată.
 
Anunţul companiei vine după ce, în cursul dimineţii de duminică, DSP Prahova a anunţat că menţine interdicţia privind consumul şi utilizarea în gospodărie ori pentru igiena personală a apei de către locuitorii din cartierele afectate de avarie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.