Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au confiscat, marţi, din Hala Obor din Capitală, 6,5 tone de alimente improprii pentru consumul uman şi au dat 19 amenzi, de peste 70.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost controlate nouă mijloace de transport, 11 măcelării şi un magazin alimentar, precizează ANSVSA, într-un comunicat.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 19 amenzi, care au însumat 70.700 de lei şi au fost emise opt ordonanţe de suspendare a activităţii, dintre care una pentru o perioadă de un an.

Totodată, a fost confiscată o cantitate de peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman, dintre care 6.248 de kilograme de produse aflate în mijloace de transport neautorizate şi 323 de kilograme de produse din depozite alimentare.

Printre deficienţele constatate au fost comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre şi fără echipamente de asigurare a lanţului de frig.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.