Peste 15.000 de persoane aflate în arest preventiv sau condamnate definitiv şi-au exprimat, până joi, intenţia de a vota la scrutinul de duminică. Peste 2.000 de deţinuţi nu au dreptul să voteze, în urma unor decizii judecătoreşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), din totalul de 20.380 de deţinuţi arestaţi preventiv sau condamnaţi definitiv aflaţi în sistemul penitenciar, 17.660 au drept de vot. Dintre aceştia, până joi, 15.043 de deţinuţi şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota la alegerile de duminică, anunţă ANP într-o informare dată publicităţii vineri.
 
Conform sursei citate, numărul celor care vor să voteze este unul estimativ, iar termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, este preziua votării, până cel mai târziu la ora 20:00.
 
Conform ANP, pentru buna desfăşurare a procesului de vot în unităţile de detenţie conducerea instituţiei a dispus identificarea deţinuţilor cu drept de vot şi informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale şi a demersurilor pe care trebuie să le întreprindă în acest sens, depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate sau preschimbării actelor pentru deţinuţii care nu au sau ale căror acte expiră, depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, precum şi amenajarea unui spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, în funcţie de numărul aproximativ al celor care au anunţat că vor să voteze.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.