Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată miercuri, în nordul şi estul Munteniei, estul Transilvaniei şi în Moldova. Un cod galben de instabilitate atmosferică vizează restul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică a fost emisă pentru intervalul 30 august, ora 10 – 31 august, ora 02, în cea mai mare parte a ţării.

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp”, comform ANM.

 De asemenea, a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu valabilă în intervalul 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23.

”În nordul şi estul Munteniei, estul Transilvaniei şi în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 35...40 l/mp şi izolat peste 50...60 l/mp”, transmite ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.