Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri seară. În 18 judeţe va fi cod galben de furtuni, cantităţile de precipitaţii urmând să ajungă până la 50 de litri pe metru pătrat. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea rafale şi de 55 de kilometri la oră. Meteorologii au emis o prognoză specială şi pentru municipiul Bucureşti, anunţând ploi torenţiale ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi vânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Prognoză specială pentru Bucureşti: Ploi torenţiale ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi temperaturi minime de 8-9 grade; de 1 Mai vremea va fi vântoasă şi răcoroasă

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri la ora 21.00.

”În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp”, au transmis, marţi, meteorologii.

Potrivit acestora, astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice şi centrale, iar în a doua parte a zilei de marţi (30 aprilie) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Muntenia, Moldova şi Dobrogea.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 şi 55 km/h.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni, de marţi, de la ora 15.00, până miercuri la ora 10.00.

”În noaptea de marţi spre miercuri (30 aprilie/01 mai) şi la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei şi Crişanei şi local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp”, au mai transmis meteorologii.

Judeţele vizate de codul galben sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Timiş.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.