Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat luni, la Inspectoratul Şcolar Bucureşti unde urmează să stabilească detaliile desfăşurării cursurilor online, că la o incidenţă a îmbolnăvirilor cu COVID-19 peste 3, Inspectoratul propune Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea temporară a cursurilor pentru 14 zile, ceea ce înseamnă că elevii nu vor mai veni fizic la şcoală şi vor învăţa online. Ea a comentat şi afirmaţiile prefectului Capitalei, care a susţinut că decizia referitoare la desfăşurarea cursurilor revine Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, afirmând că este ”o neînţelegere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am venit la Inspectoratul Şcolar Bucureşti pentru a realiza împreună un plan de măsuri pentru activităţile didactice în sistem online. (...)  DSP Bucureşti anunţă Inspectoratul Şcolar cu privire la rata incidenţei, Dacă depăşeşte 3 la mia de locuitori, inspectoratul şi DSP trimit către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti propunerea de suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile, ceea ce înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, însă învăţarea va continua în sistem online”, a declarat ministrul la sosirea la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În ceea ce priveşte declaraţiile prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu potrivit cărora decizia referitoare la desfăşurarea cursurilor este luată de Ministerul Educaţiei împreună cu cel al Sănătăţii, Anisie afirmă că e o neînţelegere.

”Cred că a fost o neînţelegere. Prevederile legale sunt clare, Şi în judeţe, deciziile au fost luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. Mai avem şi alte localităţi în scenariul roşu în care a fost urmată aceeaşi procedură”, a declarat ministrul Educaţiei.

Întrebată ce se va întâmpla dacă astăzi incidenţa îmbolnăvirilor va fi sub 3, Monica Anisie a afirmat că un răspuns poate fi dat de DSP.

”Noi trebuie să ne raportăm la ca s-a intamplat ieri. Propunerea Inspectoratului Şcolar va fi suspendarea cursurilor. Azi, la ora 15:00 va fi convocat Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat ministrul.

Întrebată despre tabletele destinate elevilor, Monica Anisie a afirmat: ”Ministerul Educaţiei, prin programul ”Şcoala de acasă”, a dat către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti 8057 de tablete, care au fost împărţite săptămâna trecută către inspectoratele de sector. Voi verifica astăzi dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ”.

Ministrul a precizat că luni cursurile de desfăşoară în scenariul 2, hibrid, pentru că în lispa unei decizii a Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se aplică scenariul 2.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru a discuta măsurile care vor fi adoptate după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.