Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că examenele naţionale pentru elevii din anii terminali ar putea fi organizate la alte date decât cele stabilite iniţial "numai dacă va fi nevoie” şi reafirmă că elevii care vor susţine aceste examene vor avea de învăţat materia predată până la finalul primului semestru al anului şcolar. Ea aminteşte că admiterea la universităţi, care se poate face online, se va organiza numai după ce va fi susţinut examenul de Bacalaureat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este o decizie pe care am luat-o. Am realizat ordinul de ministru prin care am aprobat noile programe pentru examenele naţionale şi, într-adevăr, materia şi conţinuturile pe care elevii le au de studiat până la examen sunt conţinuturile învăţate până la finalizarea semestrului I”, a afirmat Monica Anisie, miercuri seară, într-o intervenţie la Digi 24.
 
În ceea ce priveşte datele examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, ministrul Educaţiei a spus că vor exista calendare diferite faţă de cele obişnuite "numai dacă este nevoie”.
 
"Trebuie să gândim calendarele în funcţie de data la care revenim la cursuri. Cred că este important să finalizăm acest an şcolar. Toate statele din UE caută soluţii în aşa fel încât să se încheie anul şcolar şi examenele naţionale să se realizeze, e adevărat, în condiţii diferite decât am fost obişnuiţi până acum. Însă în orice stat situaţia este specială şi şi la noi este dificil de realizat ceea ce am avut până acum, examenele naţionale pe care le organizam la anumite date. Dacă este nevoie, vom avea şi calendare diferite, dar numai dacă este nevoie”, a adăugat Monica Anisie.
 
Cât despre admiterea la universităţi, ministrul Educaţiei a precizat că aceasta se va realiza după susţinerea examenului de Bacalaureat.
 
"În momentul în care organizăm examenul de Bacalaureat, adică ştim calendarul care va fi, atunci stabilim şi admiterea la facultate”, a afirmat aceasta.
 
Ea a reafirmat că universităţile au posibilitatea de a organiza examene de admitere online.
 
De asemenea, Anisie a afirmat că a propus miniştrilor din alte state europene să ia în calcul realizarea unui calendar astfel încât să nu aibă de suferit elevii care vor să studieze în alte ţări.
 
"Îi pot asigura pe copii că se pot înscrie şi la universităţi din străinătate, în momentul în care vom avea calendarul, îl vom face public”, a mai spus ministrul Educaţiei şi Cercetării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.