Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susţine că a trimis la Parlament, solicitând dezbaterea în regim de urgenţă, un proiect legislativ care permite organizarea de concursuri pentru personal didactic şi nedidactic în învăţământul preuniversitar, ea afirmând că speră ”ca responsabilitatea parlamentarilor să fie un majoră” în această privinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt două săptămâni de când am trecut în Guvern un proiect de lege şi am cerut procedură de urgenţă pentru a trece proiectul prin Parlament. Însă nu s-a discutat încă. Sper că responsabilitatea parlamentarilor este una majoră şi vor discuta acest proiect de lege şi să avem posibilitatea să organizăm concursuri pentru personalul didactic şi pentru personalul nedidactic”, a declarat Monica Anisie marţi seară, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a explicat că este nevoie în special de personal nedidactic în unităţile din învăţământul preuniversitar.

„Cerinţa în teritoriu este de  personal nedidactic. Avem nevoie de oameni care să ne ajute pe noi profesorii, în activitate”a afirmat Anisie.

Ea a precizat că şi pentru dezinfecţie e nevoie de personal, însă „tot ce înseamnă sector public au fost concursurile suspendate”.

În ceea ce priveşte numărul de elevi care pot intra într-o sală de clasă, ministrul susţine că „dacă spaţiul clasei permite să fie prezenţi fizic cu distanţare de un metru sau cu separatoare mai mult de 15 elevi, rămâne la decizie unităţii de învăţământ”.

Întrebată cum se va desfăşura o oră în situaţia în care jumătate dintre elevi sunt prezenţi în clasă, iar cealaltă jumătate online, ministrul Educaţiei a explicat că profesorul susţine cursul în sala de clasă, fiind urmărit de acasă de către elevii care nu sunt prezenţi, fizic în şcoală.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.