Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, afirmă, sâmbătă, că alocarea a cel puţin 2% din PIB pentru Armată în ultimii ani a permis modernizarea şi retehnologizarea acesteia. ”Ridicarea alocărilor bugetare la 2,5 % din PIB va permite accelerarea acestor eforturi de modernizare”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Transmit cu mare bucurie, cu deosebit respect şi admiraţie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre Române, marcată, prin tradiţie, în ziua în care creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul Forţelor Terestre, felicitările mele tuturor celor care şi-au servit sau îşi servesc, în prezent, Patria în rândul acestei importante categorii de forţe a Armatei României”, a transmis, sâmbătă, ministrul Apărării.

Acesta a transmis un gând şi ”către eroii neamului nostru, căzuţi la datorie în toate războaiele purtate de Armata României, cei mai mulţi dintre ei fiind din rândul Forţelor Terestre”.

”Le vom păstra vie amintirea şi le vom cinsti veşnic faptele de vitejie”, a mai transmis ministrul.

Acesta a vorbit despre modernizarea Armatei: ”Prin alocarea, în ultimii şase ani, a minimum două procente din PIB pentru Apărare, Forţele Terestre Române, alături de celelalte categorii de forţe, cunosc o perioadă fastă, de modernizare şi retehnologizare la cele mai moderne standarde. Transportoarele Piranha 5, sistemele de artilerie HIMARS, precum şi alte importante programe de achiziţii începute sau aflate în pregătire conturează noua postură a Forţelor Terestre în cadrul Armatei României”.

Ministrul apreciazăm că, ridicarea alocărilor bugetare la 2,5 % din PIB ”va permite accelerarea acestor eforturi de modernizare, în acord cu nivelul în creştere al provocărilor de securitate din regiunea noastră”.

”Desăvârşiţi ca profesionişti în misiuni internaţionale executate, în ultimele trei decenii, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak, Afganistan şi pe continentul african, precum şi în alte misiuni sau exerciţii multinaţionale de amploare desfăşurate peste hotare sau acasă, alături de forţele celor mai avansate armate ale lumii, dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre Române, aţi demonstrat zi de zi, prin rezultatele impecabile ale muncii depuse, că sunteţi cea mai de preţ resursă a acestei categorii de forţe şi că meritaţi renumele de militari de elită”, a mai afirmat ministrul Apărării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.