Salariaţii din vămile din vestul ţării s-au solidarizat, luni, cu angajaţii din Finanţe şi protestează sub forma ”excesului de zel”, purtând banderole albe pe braţe, în timp ce toate transporturile sunt verificate, fără să se ţină cont de procedurile privind analiza de risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul sindical regional al Sindicatului Vamal "Unirea", Gheorghe Paraschiv, a declarat, pentru News.ro, că în toate birourile vamale de interior şi în cele de frontieră din Arad, Timiş şi Caraş-Severin se lucrează în sistem ”exces de zel”, ca formă de protest prin care salariaţii vămilor se alătură protestului spontan declanşat în direcţiile de finanţe din ţară.

”Salariaţii din vămi s-au alăturat colegilor din ANAF şi au declanşat o acţiune de protest, purtând la locul de muncă banderole albe pe braţe. Salariaţii au recurs la excesul de zel, adică vor controla toate vehiculele, fără să ţină cont de verificarea selectivă, conform analizelor de risc”, a spus Paraschiv.

Conform sursei citate, 300 de angajaţi din zona de vest, membri ai sindicatului, s-au alăturat acţiunii.

Şeful Biroului Vamal de Interior Arad, Aurel Mateuţ, a declarat că în judeţ circa 30 de salariaţi au adoptat această formă de protest, fiind verificate toate transporturile în Vama Arad şi în Zona Liberă Arad-Curtici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.