Angajaţii de la toate administraţiile finanţelor publice din judeţul Arad au reluat protestul, miercuri, însă în cursul dimineţii au lucrat timp de trei ore, după care au închis ghişeele pentru public şi au afişat pe uşi mesajul că au declanşat un protest spontan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 450 de angajaţi de la toate administraţiile finanţelor publice din judeţul Arad protestează pentru a treia zi consecutiv, aşteptând rezultatele discuţiilor dintre sindicalişti şi ministrul Finanţelor.

Miercuri dimineaţă, când au ajuns la serviciu, angajaţii şi-au reluat activitatea, fiind deschise ghişeele şi celelalte servicii pentru public.

În jurul orei 11,00, aceştia au oprit însă lucrul, anunţând că au declanşat un nou protest spontan.

Conform unor membri de sindicat, iniţial angajaţii din Arad au dorit să aştepte rezultatele negocierilor de la Ministerul Finanţelor, însă după câteva ore au decis să protesteze până când vor primi răspunsuri favorabile la revendicările formulate.

În municipiul Arad, persoanele care erau aşezate la rând în faţa ghişeelor au fost servite, deşi se anunţase declanşarea protestului, iar pe porţile instituţiei au fost lipite afişe cu mesajele ”Protest spontan” şi ”Tăiaţi-vă pensiile speciale, nu salariile noastre!”.

O parte dintre protestatari s-au adunat pe holurile instituţiei, în timp ce majoritatea au rămas în birouri, dar fără să lucreze.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, iar protestul s-a extins rapid în toată ţara, la direcţiile de finanţe din unele oraşe activitatea fiind oprită total. În multe oraşe, activitatea administraţiilor finanţelor publice a fost blocată în totalitate, angajaţii protestând fie în holurile instituţiilor, fie în faţa sediilor acestora.

De asemenea, câteva sute de salariaţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor. Şi angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite din primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 6 au oprit lucrul, în semn de solidaritate cu salariaţii din Finanţe. 

Proteste spontane au avut loc în ţară şi marţi şi miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.