Un angajat al unei instituţii din subordinea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) ar fi semnat, prin firma sa de consultanţă, contracte de 1,1 milioane de lei cu instituţii publice. Reprezentanţii ministerului afirmă că acestuia îi va înceta contractul cu instituţia. ”Suntem aproape de finalizarea ordonanţei care prevede clarificarea şi înăsprirea regulilor şi condiţiilor în care personalului care gestionează fonduri europene şi guvernamentale îi poate fi încredinţată o astfel de răspundere”, adaugă aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit G4Media.ro, Octavian Ioan Ionescu, un angajat al Organismului intermediar regional pentru Programe europene Capital uman - Regiunea Bucureşti-Ilfov, instituţie subordonată MIPE, a semnat, prin firma sa de consultanţă, contracte în valoare de 1,1 milioane de lei cu instituţii publice.
 
Cele mai multe contracte vizeză proiecte pentru obţinerea de fonduri prin PNRR - Componenta 7 – Transformare Digitală.

Totodată, o parte din activitatea firmei lui Ionescu ar fi avut loc în timpul programului acestuia la OIR Bucureşti-Ilfov.

”Persoana respectivă este un angajat contractual la OIR Bucureşti-Ilfov şi astăzi îi va înceta contractul şi orice legătură a sa cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Suntem aproape de finalizarea ordonanţei care prevede clarificarea şi înăsprirea regulilor şi condiţiilor în care personalului care gestionează fonduri europene şi guvernamentale îi poate fi încredinţată o astfel de răspundere. Astfel de situaţii au derivat dintr-o legislaţie permisivă şi aplicată în interesul propriu şi nu al valorilor instituţiei, iar toleranţa pentru asemenea comportamente este zero”, a transmis, marţi, Ministerul Proiectelor Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.