Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu publică, miercuri, un grafic care arată că numărul de decese de coronavirus este invers proporţional cu rata de vaccinare. Pe primul loc în Uniunea Europeană este Portugalia, care, la o rată de vaccinare de 93%, are în ultimele 14 zile doar 15 decese la un milion de oameni. În schimb, România, aflată pe penultimul loc la rata de vaccinare, cu 43% dintre persoanele adulte complet imunizate, are 267 de decese la un milion de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Baciu publică, miercuri, pe Facebook, un grafic care arată cum reduce vaccinarea împotriva coronavirus numărul de decese.  

Astfel, pe primul loc în Uniunea Europeană este Portugalia. Ţara are o rată de vaccinare de 93%, raportată la populaţia adultă complet imunizată şi a înregistrat în ultimele 14 zile doar 15 decese la un milion de oameni.  

În schimb, România, aflată pe penultimul loc la rata de vaccinare, cu 43% dintre persoanele adulte complet imunizate, are 267 de decese la un milion de oameni. 

”Vaccinarea este singura soluţie, unica formă de apărare în faţa bolii şi de revenire la normalitate”, a transmis Andrei Baciu.  

Mai multe decese decât în România se înregistrează în Bulgara, aflată pe ultimul loc în funcţia de rata de vaccinare, cu 29% din populaţia adultă vaccinată. În ultimele 14 zile, în Bulgaria s-au înregistrat 235 de decese / un milion.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.