Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că România îşi propune o acoperire vaccinală de 70% în 2022 şi de 90% în 2023 împotriva COVID-19, pentru persoanel cu vârsta peste 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Andrei Baciu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că există un proiect de hotărâre de Guvern care se referă la ţintele de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023.  
 
“Aş vrea să prezint un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost şi publicat pe site, care prevede ţintele de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023. Vaccinarea împotriva COVID-19 în anul 2021 a fost efectuată în baza unei strategii de vaccinareM care a fost definită de către un grup de experţi pe parcursul anului 2020 şi ulterior aprobată prin Hotărâre de Guvern. Tocmai pentru a continua exact în acelaşi fel au fost stabilite şi obiectivele de vaccinare care să completeze strategia de vaccinare a actuală, obiective de acoperire vaccinală pentru 2022 şi 2023”, a transmis secretarul de stat. 
 
El a explicat şi de ce acest lucru va fi realizat printr-o hotărâre de Guvern. 
 
”De ce se face sub forma unei hotărâri de guvern? Pentru că strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost adoptată prin hotărâre de guvern şi este necesar să păstrăm acelaşi fel de a face lucrurile. Astfel, această Hotărâre de Guvern care prevede completarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România prevede următoarele: se adaugă două obiective specifice, unul obiectiv general şi două specifice, obiectivul general este reprezentat de asigurarea continuităţii activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă, eficacitate, echitate pentru prevenirea infecţiei cu Sars-COV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 în România”, a afirmat Andrei Baciu.
 
El a menţionat că România îşi propune o acoperire vaccinală de 70% în 2022. 
 
“Obiectivele specifice sunt: primul, pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticenţă parentală, urmând a fi reevaluată periodic. Obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populaţia generală cu vârsta mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023, acesta fiind cel de-al doilea obiectiv specific, vorbim de obiectivul de acoperire vaccinală de 90% populaţia generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani”, a precizat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.