Mai multe echipe de voluntari, de la cabinetele medicale şcolare şi cursanţi ai unei şcoli postliceale sanitare, realizează zilnic anchete epidemiologice în urma infectărilor cu SARS CoV-2, în judeţul Hunedoara, iar activitatea se desfăşoară în trei săli puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Prefectura Hunedoara, instituţia, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi în colaborare cu Primăria municipiului Deva, au organizat mai multe echipe de voluntari care, zilnic, realizează telefonic anchete epidemiologice în urma infectărilor cu SARS CoV-2. 
 
Activitatea se desfăşoară în 3 săli ale Inspectoratului Şcolar Judeţean.
 
”Anchetele pornesc de la cazurile de persoane infectate nou descoperite şi urmăresc identificarea tuturor celor care au intrat în contact cu bolnavul. În urma datelor obţinute, autorităţile medicale judeţene vor stabili lanţul de infecţie şi vor putea identifica noi posibile cazuri”, se arată în comunicat.
 
Echipele sunt formate din 42 de voluntari, cadre medicale de la cabinetele şcolare din Deva şi cursanţi ai Şcolii Postliceale Sanitară "Carol Davila” din Deva.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.