Poliţia Judeţeană Ilfov şi Autoritatea pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) au anunţat, marţi, că au deschis anchete după ce persoane adulte, care ar fi angajaţi ai Centrului de plasament din oraşul Voluntari, au fost filmate în timp ce agresează fizic şi ameninţă un băiat, pe motiv că acesta ar fi sărit pe o saltea. Imaginile au fost făcute publice de preşedintele ANDPDCA, care consideră că nu există raţiuni pentru care un copil să fie agresat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În imaginile postate pe Facebook de preşedintele Autorităţii pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Maria Mădălina Turza, se vede cum băiatul este târât de către un bărbat, care îl trage dintre două paturi, iar o femeie îi spune că "trebuie dus la nebuni” şi îl ameninţă că "cheamă salvarea”.
 
Aparent, angajaţii centrului sunt nemulţumiţi de faptul că mai mulţi copii au sărit pe nişte saltele. 
 
Plângând, băiatul încearcă să explice ce s-a întâmplat, însă este ameninţat şi nu este ascultat de către angajaţii centrului. 
 
"În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Oraşul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare. La sosirea din misiunea de control, vom sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare”, a scris pe reţeaua de socializare preşedintele instituţiei care apără drepturile copiilor.
 
Maria Mădălina Turza a adăugat că orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii. 
 
"Nu există raţiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoţional de către un adult, nici chiar atunci când îşi pemite luxul de «a sări pe saltea». Educatoarea care ameninţă copilul cu ”salvarea” şi paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECŢIE A COPILULUI. Ştiţi ce înseamnă «chem salvarea»? Este ameninţarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea şi trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice şi îi fac «legume». Ca pedeapsă şi în loc de educaţie. Cât timp voi ocupa această funcţie, orice informaţie în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulţilor pe care îi avem în grijă. DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă şi rapidă în acest Centru de plasament şi să dispună măsurile legale”, a mai scris Turza.
 
La rândul său, după apariţia imaginilor în spaţiul public, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov a anunţat că poliţiştii oraşului Voluntari fac verificări, "cu privire la posibile fapte de natură penală”, privind agresarea fizică a copilului instituţionalizat.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.