Conducerea unui liceu din Bârlad a declanşat o anchetă internă după ce patru eleve s-au bătut în imediata vecinătate a unităţii de învăţământ la sfârşitul orelor de curs, una dintre adolescente, în vârstă de 16 ani, fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, conflictul dintre cele patru eleve s-a petrecut în afara perimetrului Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, imediat după finalizarea cursurilor.

Iniţial, una dintre eleve a atacat-o pe colega sa din clasa a IX-a de la unitatea de învăţământ în cauză, supărată din cauza unor mesaje postate pe Facebook. Ulterior, în sprijinul agresoarei au venit alte două eleve, de la alt liceu, care au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe adolescenta de 16 ani. Unul dintre martorii incidentului, un elev care ieşise şi el de la cursuri, a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa Poliţia, care a intervenit în scurt timp şi a stins conflictul. Eleva atacată a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, însă fără a rămâne internată.

”Conducerea liceului desfăşoară o anchetă pentru a stabili gradul de vinovăţie al fiecăreia dintre elevele implicate în conflict, în funcţie de care se stabilesc şi sancţiunile. Eleva care a declanşat incidentul nu a mai venit la cursuri de dinaintea Paştelui, ceea ce înseamnă două luni de zile. Asta presupune, conform regulamentului şcolar, să i se scadă nota la purtare cu câte un punct la fiecare zece absenţe. Vă imaginaţi că i se va pune nota minimă la purtare numai pentru lipsa sa de la cursuri. Însă, fiind învăţământ obligatoriu, în toamnă se va putea reînscrie în clasa a IX-a”, a declarat, marţi, pentru News.ro inspectorul pentru management şcolar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Poliţia a întocmit dosar penal pe nunele celor patru eleve, cu vârste de 15 şi 16 ani, pentru loviri sau alte violenţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.