Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după la unul din punctele de lucru au fost confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de 9 persoane. DSP a dispus suspendarea activităţii centrului, fiind aplicată şi o amendă de 30.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au anunţat, miercuri, că la un punct de lcuru al unui centru privat de dializă din Bucureşti au fost confirmate 9 cazuri de infectare cu coronavirus.

”În punctul de lucru au fost prelevate un număr de 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare. Mai mult, DSPM Bucureşti a verificat modul de funcţionare şi acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului”, au transmis autorităţile.

Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activităţii Centrului de dializă -spitalizare de zi până la remedierea deficienţelor constatate.

Astfel, s-a constatat că unitatea nu respectă structura funcţională autorizată referiroare la numărul de paturi.

”Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19:

- nu este asigurată o distanţă minimă corespunzatoare în spaţiul de aşteptare/recepţie pentru pacienţi

- personalul nu poartă echipament complet

-nu  se respectă procedurile şi protocoalele de lucru privind curăţenia şi dezinfecţia

- trajul pacienţilor se face în recepţie/aşteptare

- nu a fost efectuată dezinfecţia terminală după ce s-a ştiut de primul pacient confirmat”, au mai transmis autorităţile.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei pentru neinstiturea măsurilor Art 30 b , H.G.857/ 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.