Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat o anchetă după ce o tânără de 20 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce s-a probuşit de la primul etaj al unui centru de reabilitare şi recuperare neuropsihiatrică din judeţul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, incidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, întru-un centru de reabilitare şi recuperare neuropsihiatrică, aflat lângă municipiul Lugoj.

Tânăra în vârstă de 20 de ani se afla în curtea centrului, împreună cu mai mulţi copii şi cu supraveghetorul de serviciu. La un moment dat, fata a cerut pedagogului să îi permită să meargă la toaletă. Acesta a lăsat-o să meargă neînsoţită, mai ales că tânăra era internată în centru de mai mulţi ani şi era apropiată de angajaţi.

Tânăra s-a dus în camera ei, iar după câteva minute, toţi cei aflaţi în curte au auzit un zgomot şi au alergat să vadă ce s-a întâmplat. Fata zăcea inconştientă lângă zidul clădirii, în dreptul ferestrei de la camera în care locuia, la primul etaj.

Angajaţii au sunat imediat la numărul de urgenţe 112 să ceară ajutor, însă în ciuda tuturor eforturilor medicilor, tânăra n-a mai putut fi salvată, astfel că echipa de intervenţie a fost nevoită, după câteva zeci de minute de resuscitare, să declare decesul fetei.

Tânăra locuia în centrul specializat de lângă Lugoj de mai bine de zece ani. Avea probleme psihice, însă nu foarte grave. Deşi avea deja vârsta de 20 de ani, ea era în continuare tratată în instituţie, întrucât urma o şcoală, iar potrivit legii, se poate prelungi măsura protecţiei statului până la 26 de ani pentru  tineri aflaţi în dificultate.

Poliţiştii au demarat cercetările în acest caz pentru a stabili cum s-a produs incidentul, iar primele date conduc la ipoteza unui accident.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timis a demarat la răndul său o anchetă internă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.