Amenzi de peste 400.000 de lei au fost aplicate de comisarii Gărzii de Mediu, într-o amplă acţiune de control desfăşurată în această săptămână, în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat joi, că începând de luni, 13 echipe de comisari din cadrul Comisariatului General şi din structurile teritoriale, au făcut 38 acţiuni de inspecţie şi control pe teritoriul administrativ al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. 
Acţiunile de control s-au finalizat cu amenzi în valoare de 413.000 lei şi cu stabilirea de măsuri de conformare.
 Astfel, în privinţa activităţii de pescuit comercial - puncte de prima vânzare peşte, prevenire şi combatere braconaj piscicol - au fost verificate 73 de ambarcaţiuni, au fost încheiate 11 note de constatare şi au fost identificate şi extrase din abandon 106 unelte de pescuit comercial pentru capturarea crustaceelor, cu lungime de aproximativ 1300 metri, o parte dintre ele fiind montate în zone de strictă protecţie, de exemplu Lacul Raducu) şi nouă vintire de baltă. 
În acest cazuri au fost date amenzi în valoare de 18.000 lei. De asemenea, echipele de control au confiscat 13 kilograme şalău şi 18 kilograme sânger, care au fost predate unei societăţi comerciale în vederea valorificării.
Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au precizat că în privinţa respectării legislaţiei de mediu de 
către agenţii economici din turism şi alimentaţie publică au fost verificaţi 20 operatori economici şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, în valoare de 255.000 lei şi şapte avertismente.
De asemenea, a fost verificat de comisarii Gărzii de Mediu şi modul în care autorităţile administraţiei publice locale se implica în pregătirea, întreţinerea, gospodărirea şi curăţenia teritoriului din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. Astfel, au fost încheiate şapte acţiuni de inspecţie şi control, iar alte două sunt în curs de finalizare, la primării. Au date trei amenzi, în valoare de 140.000 de lei, primăriilor 
Sfântu Gheorghe, Mahmudia şi Murighiol.
Controalele la Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi la operatorul de salubritate sunt în desfăşurare şi vor continua, au mai transmis reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.