Poliţiştii din Bacău au amendat cu 8.000 de lei două persoane care au abandonat un câine în comuna Racova. Verificările în acest caz au fost demarate după ce pe o reţea de socializare au apărut imagini în care cele două persoane sunt surprinse făcând acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform poliţiştilor din Bacău, incidentul a avut loc în 25 aprilie.
 
”Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, privind abandonarea unui câine pe raza comunei Racova, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu, stabilind faptul că, la data de 25 aprilie a. c., două persoane ar fi abandonat, dintr-un autovehicul, un câine, pe raza comunei Racova. În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele în cauză şi sancţionate contravenţional conform Legii 205/2004, privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei”, transmite, luni, Poliţia Judeţeană Bacău. 
 
Animalul a fost găsit şi a fost predat de poliţişti unei fundaţii din judeţul Bacău.
 
Conform legii abandonarea animalelor se sancţionează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.