Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfântul Ioan" din Galaţi va fi modernizat, extins şi dotat, printr-un proiect cu finanţare europeană de 3,2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul privind modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Copii din Galaţi a fost semnat, proiectarea va dura două luni, iar execuţia un an şi jumătate, contractual fiind atribuit unei asocieri de firme din Galaţi.

La finalul lucrărilor, Spitalul de Copii din Galaţi va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică.

Potrivit Primăriei, obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă. Astfel, la finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcţiona următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1 este vorba despre cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare histopatologică.

La etajul tehnic vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării Ambulatoriului Integrat.

"Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament Rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie: procesator de ţesuturi; staţie de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă", mai specifică reprezentanţii Primăriei.

Primăria municipiului Galaţi mai are un proiect cu finanţare europeană la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.