Ambulatoriile Integrate de la Spitalul Judeţean Urgenţă Piteşti şi Spitalul de Pediatrie vor fi extinse, modernizate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie, lucrările şi dotările cu aparate urmând a fi realizate din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Pentru ambele structuri, luna aceasta au fost date ordinele de începere a lucrărilor şi predate amplasamentele către constructori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectele din fonduri europene “Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti” şi “Extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Piteşti” au o valoare totală de peste 32 de milioane de lei, fonduri asigurate prin Programului Operaţional Regional 2014-2020, fiind ultimele două proiecte accesate de Consiliul Judeţean Argeş în cadrul acestui proiect.

Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti contră în intervenţii structurale asupra clădirii deja existente şi în extinderea acesteia cu un corp nou, cu subsol, parter şi două etaje. Valoarea totală a contractului de finanţare este de: 16,063,852 lei.

În data de 13 decembrie 2022 a fost emis ordinul de începere a execuţiei de lucrări, iar o zi mai târziu a fost predat amplasamentul către constructor. Extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Piteşti este un proiect care include realizarea unui bazin de recuperare, realizarea unui lift exterior pentru accesul în zona de etaj a Ambulatoriului destinat persoanelor cu dizabilităţi, anveloparea si reabilitarea terasei în concordanţă cu precizările din auditul energetic; modernizarea instalaţiilor pentru utilităţi, montarea unui sistem de detecţie, semnalizare şi alarmare la incendiu, sistem de dezumidificare a incintei.

”Dotările şi echipamentele prevăzute pentru această investiţie sunt menite să faciliteze desfăşurarea actului medical la nivel european. Astfel, spaţiul nou creat va avea piese de mobilier specifice depozitărilor: dulapuri pentru medicamente, aparatură medicală specifice fiecărui tip de tratament, truse pentru medicamente specifice”, transmite Consiliul Judeţean Argeş.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de: 16.249.463 lei, iar în 19 decembrie a fost predat amplasamentul către constructor, după ce în 7 decembrie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.