Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, acuză „prejudicii produse de fostul Guvern” în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane, prejudicii despre care afirmă că „i-au încurajat pe infractori”. El face un apel la conducerea Parlamentului să coopereze cu Guvernul pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind combaterea acestui tip de infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul doi pentru al doilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că Guvernul nu şi-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Raportul a constatat că anul trecut, sub fostul Guvern,  eforturile de combatere a traficului de persoane s-au diminuat, numărul de urmăriri penale şi condamnări pentru trafic de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară” a declarat Adrian Zuckerman vineri, la o zi după publicarea Raportului Departamentului de stat al SUA, document care relevă că România are de lucrat în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane.  
Ambasadorul american la Bucureşti a precizat că are „încredere în angajamentul acestui Guvern de a eradica acest flagel din România” 
Oficialul SUA a acuzat că trebuie făcut „mai mult” în ceea ce priveşte traficul de persoane. 
„Este, din păcate, evident că raportul este corect. Bandele de crimă organizată au traficat oameni, ştiind că probabil vor scăpa nepedepsiţi, aşa cum s-a întâmplat de multe lori în trecut. Din fericire, numărul urmăririlor penale a crescut constant, protecţia victimelor este de asemenea în creştere” a precizat ambasadorul. 
El a precizat că SUA s-au angajat să folosească toate resursele pentru ajuta România să pună capăt traficului de persoane. 
„Dacă eşti traficant de persoane te vom găsi, te vom aresta şi te vom pune sub acuzare. Nu va exista un refugiu destul sigur pentru traficanţii de persoane. Nu în România, nu în Statele Unite, nu în Europa” a adăugat oficialul. 
Ambasadorul SUA a făcut un apel la conducerea Parlamentului în sensul cooperării cu Guvernul pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind combaterea acestui tip de infracţiuni. 
„Fac apel la conducerea Parlamentului: începeţi să lucraţi imediat cu Guvernul pentru a adopta legislaţia necesară pentru a urmări rapid aceşti infractori, pentru a confisca câştigurile obţinute ilegal din vânzarea de persoane, pentru a proteja mai bine victimele traficului şi pentru a repara prejudiciile produse de fostul Guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori, acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine şi să protejeze chiar oameni pe care îi reprezintă” a încheiat Adrian Zuckerman.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.