Ambasada României la Copenhaga a obţinut permisiunea de a o vizita în centrul de detenţie pe mama copilului de 4 săptămâni internat în stare gravă în spital, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul de Externe. În continuare se fac demersuri pentru obţinerea acordului privind vizitarea tatălui, reţinut într-un alt centru din Danemarca. Autorităţile române sunt în contact direct cu spitalul unde este tratat copilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţia daneză a comunicat informaţii suplimentare cu privire la spitalul unde a fost internat minorul pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind, în prezent, în afara pericolului de moarte. Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat ulterior unitatea spitalicească în care se află internat minorul, pentru a se interesa despre situaţia acestuia, şi menţin permanent legătura cu personalul medical referitor la îngrijirile acordate şi evoluţia stării de sănătate a copilului” a transmis, sâmbătă seară, MAE, într-un comunicat de presă.  

Sursa citaă a precizat că Ambasada României la Copenhaga a formulat, totodată, solicitări de vizitare a celor doi cetăţeni români aflaţi în detenţie. 

”Ca urmare a acestor demersuri, în cursul zilei de 6 februarie a.c., reprezentanţii ambasadei se vor deplasa la penitenciarul unde se află mama minorului, pentru a discuta cu aceasta. Totodată, Ambasada României la Copenhaga continuă demersurile necesare în vederea obţinerii acordului autorităţilor daneze pentru vizitarea tatălui. De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice au stabilit contactul cu avocaţii din oficiu ai părinţilor şi sunt în dialog cu membrii familiei extinse a cetăţenilor români, punând suplimentar la dispoziţia familiei o listă cu avocaţi danezi specializaţi în domeniul instituţionalizării de minori”, a mai transmis MAE.  

Instituţia menţionează că Ambasada României la Copenhaga a iniţiat, de asemenea, demersurile necesare pentru înscrierea certificatului de naştere danez în registrele de stare civilă române şi eliberarea certificatului de naştere românesc pentru minor.  

”De asemenea, misiunea diplomatică a transmis informaţii despre acest caz către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii. Ambasada României la Copenhaga continuă dialogul cu autorităţile daneze şi cu familia cetăţenilor români, acordând asistenţă consulară conform competenţelor”, a mai precizat MAE.  

Doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul are hemoragie craniană şi suspectează ”sindromul bebeluşului scuturat”.  

Părinţii sunt în centre de detenţie diferite şi nu au dreptul să vadă copilul care este supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate.  

Ministerul de Externe a fost sesizat de acest caz, iar Ambasada României a făcut numeroase demersuri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.