Şeful şi unul dintre adjuncţii Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, fostul şef al Aviaţiei, şeful de la Direcţia de Audit Intern şi unul dintre subsecretarii de stat acuzat de fapte de corupţie ies la pensie, după ce decretele de eliberare din funcţie au fost semnate, marţi seară, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru chestori şi un general vor ieşi la pensie după decretele semnate de preşedintele Klaus Iohannis şi publicate pe Administraţia Prezidenţială marţi seară.

Astfel, general-locotenentul cu trei stele Dorel Grădinaru, fostul şef al Inspectoratului General pentru Aviaţie (IGAV), trece în rezervă după ce şi-a depus dosarul de pensionare. În mandatul lui Grădinaru s-a petrecut accidentul în care a fost implicat elicopterul SMURD, pe lacul Siutghiol, iar un control dispus la scurt timp după tragedie a descoperit nereguli în activitatea sa managerială.

Un alt ofiţer cu cel mai înalt grad este chestorul principal Jănică Arion-Ţignănaş, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, care iese la pensie împreună cu unul dintre adjuncţii săi, chestorul Genu-Eduard Radu.

Schimbări sunt şi la Direcţia de Audit Public Intern, unde directorul structurii, chestorul-şef Aurel Vlădulescu, va fi eliberat din funcţie după ce a solicitat pensionarea.

Decretul privind încetarea raporturilor de serviciu a fost semnat de şeful statului şi pentru chestorul de poliţie Viorel Dosaru. Acesta a fost eliberat de premierul Dacian Cioloş din postul de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după doar două săptămâni de la instalare, în condiţiile în care este vizat în dosarul penal legat de şefii mai multor parchete şi procurori din Prahova, precum şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunţat pe 19 februarie, după bilanţul Poliţiei Române, că într-o lună şi zece zile au fost primite 850 de cereri de pensionare, în baza noilor prevederi legale.

”De la 1 ianuarie până pe 10 februarie, conform noilor prevederi legale, la nivelul Direcţiei de Management al Resurselor Umane a MAI au fost înregistrate în jur de 650 de cereri de pensionare, iar în total, pierderile - repet, o lună şi 10 zile - au fost de aproximativ 850 pe toate armele. Zece mii de cadre reprezintă deficitul de personal pe tot ministerul, la nivelul Poliţiei Române, deficitul este de 5.000 şi este în creştere", declara Petre Tobă.

Deficitul de personal se regăseşte atât în corpul ofiţerilor, cât şi în cel al subofiţerilor (agenţilor). În acest moment, aproximativ 45 la sută dintre subofiţerii şi agenţii Ministerului de Interne au studii superioare, adică aproximativ 36.000 de angajaţi. Dintre aceştia, deja 12.000 deja au depus dosarele pentru concursul de trecere în corpul ofiţerilor. Un calcul simplu arată că, până în acest moment, concurenţa este de 12 pe loc, însă sesiunea de înscrieri încă nu s-a terminat şi este posibil ca şi alţi subofiţeri să participe la concurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.