Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 84, ultimele două victime fiind doi bărbaţi în vârstă de 59, respectiv 63 de ani, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, au murit din cauza gripei un bărbat în vârstă de 63 de ani din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, şi un bărbat în varstă de 59 de ani, din judeţul Bihor, confirmat cu virus gripal tip B. 

Ambii pacienţi aveau şi alte afecţiuni şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit specialiştilor, nu se impune declararea stării de epidemie.

"​Specialiştii declară epidemie, nu Ministerul Sănătăţii. Acum, specialiştii spun că nu este epidemie", a declarat Pintea, întrebată dacă se impune declararea stării de epidemie din cauza numărului mare de decese din cauza gripei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.