Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni despre criza medicamentelor că la nivelul ministerului s-a înfiinţat un grup de lucru care nu se referă neapărat la criza medicamentelor ci se referă la o politică a medicamentuluii, iar politica de preţ şi de dezvoltare a industriei farmaceutice trebuie să rezulte într-un document programatic pe care îşi propun să îl înainteze prin activitatea acestui grup de lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a înfiinţat un grup de lucru care nu se referă neapărat la criza medicamentelor ci se referă la o politică a medicamentului”, a spus ministrul, arătând că ne referim mereu la o soluţii punctuale, la ocriză apărută şi nu încercăm să rezolvăm o politică care să răspundă nevoii pe termen mediu a sistemului de sănătate şi a pacienţilor.

Rafila a precizat că politica medicamentului face posibilă pe de o parte accesibilitatea medicamentelor, din punct de vedere al preţurilor şi cel de-al doilea, la fel de important, este cel care ţine medicamentele pe piaţă.

”Este un echilibru care să păstreze medicamentele pe piaţă. Acesta echilibru, în cazul multora dintre medicamentele care lipsesc, nu mai există şi trebuie să reparîm acest lucru din punct de vedere legislativ”, a spus Alexandru Rafila.

El a mai spus că ”au existat discuţii, în timp, despre lipsa de interes a unor producători sau distribuitori să aducă anumite medicamente, dispariţia unor medicamente din România care au mers spre acel export paralel, mai ales produsele originale”.

”Politica de preţ şi de dezvoltare a industriei farmaceutice trebuie să rezulte într-un document programatic pe care ne propunem să îl înaintăm prin activitatea acestui grup de lucru”, a mai afirmat Rafila, precizând că investiţiile în domeniul farmaceutic sunt esenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.