Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că întotdeauna l-a ”lăudat” pe şeful DSU, Raed Arafat, dar că,după părerea sa, medicina de urgenţă ar trebui să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat duminică seară, la Antena 3, dacă este în regulă cu Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a precizat că întotdeuna a apreciat calităţile de coordonare ale lui Arafat.
 
”Am fost totdeauna în regulă cu domnul Arafat. Probabil că eu am fost persoana care în mod constant l-a lăudat, a apreciat calităţile pe care dânsul le are ca şi organizator, dar lucrul ăsta nu schimbă cu nimic opinia mea că sistemul de medicină de urgenţă, începând cu pregătirea profesională în sistemul medical de urgenţă, continuând cu asistenţa medicală de urgenţă care trebuie să fie, în primul rând specializată, medicalizată, trebuie să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, nu în situaţiile de urgenţă, repet”, a declarat Rafila.
 
Ministrul Sănătăţii a ţinut să transmită şi un mesaj cu prilejul aniversării SMURD.
 
”Acum avem aniversare a SMURD, îi felicităm pe colegii noştri pompieri pentru tot ceea ce au făcut, cu sinceritate, nu cu duplicitate şi nu cu făţărnicie. Îi respect pe pompieri, totdeuna am făcut acest lucru, dar asta nu are nimic de-a face cu acest concept”, a declarat Rafila.
 
Totuşi, Alexandru Rafila a spus că ”povestea nu s-a tranşat” şi că este nevoie de o decizie politică.
 
”Nu s-a tranşat povestea, ea a fost generată în anul 2013 din punct de vedere legislativ şi în continuare există din punctul meu de vedere o disfuncţionalitate majoră. Este o decizie politică şi profesională. Eu continuu să cred că activitatea medicală de medicină de urgenţă trebuie să fie coordonată, în mod efectiv, de Ministerul Sănătăţii. Nu putem să dezavantajăm în niciun fel serviciile de ambulanţă pentru că serviciile de ambulanţă sunt cele medicalizate, noi trebuie să încurajăm, să întărim medicalizarea lor. Trebuie să existe o lege, o ordonanţă, să ajungem într-o poziţie de echilibru, să discutăm liniştit, fără niciun fel de pasiuni. Eu sunt mai puţin pasional decât domnul doctor Arafat, însă lurul acesta trebuie tratat cu echilibru”, a precizat Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.