Alex Găvan, alpinist de altitudine şi conservaţionist, fondator al platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”, iniţiatoare a legii privind Centura Verde Bucureşti - Ilfov, anunţă că Centura Verde Bucureşti - Ilfov va fi inclusă în Planul de Acţiune pentru un Oraş Verde - Bucureşti (PAOV). Documentul va fi elaborat pentru Municipiul Bucureşti cu sprijinul tehnic al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Veşti bune. Centura Verde Bucureşti - Ilfov va fi inclusă în Planul de Acţiune pentru un Oraş Verde - Bucureşti (PAOV). Documentul va fi elaborat pentru Municipiul Bucureşti cu sprijinul tehnic al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Prin aceasta, îndeplinim astfel punctul patru al Memorandum-ului pentru Aer Curat, Sănătate şi Viitor propus de către Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde autorităţilor şi politicienilor. Platforma însumează peste 150 de organizaţii şi persoane publice şi mai bine de 11000 de locuitori ce au semnat, până acum, petiţia referitoare la memorandum, document în şapte puncte ce conţine soluţii la poluarea din Bucureşti şi Ilfov, cât şi la alte oraşe ale ţării. Nicuşor Dan, Primarul General, este deja semnatar al memorandum-ului”, anunîe pe pagina sa de Facebook Găvan.
Anunţul este făcut după o întâlnire de lucru a reprezentanţilor platformei civice „Împreună pentru Centura Verde” cu Bogdan Suditu, Green City Manager-ul capitalei şi cu reprezentanţii BERD.
”Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică cu o puternică componentă socială şi de mitigare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu. Centura Verde Bucureşti-Ilfov reprezintă un proiect pe care dacă acum nu îl tratăm cu maximă prioritate şi seriozitate, viitorul ni-l va impune oricum, la un cost de sănătate, economic, ecologic şi etic înmiit”, precizează Găvan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.