Şase pacienţi din judeţul Alba au fost internaţi în spital, în ultima săptămână, după ce au fost diagnosticaţi cu gripă, arată statisticile autorităţilor din domeniul sănătăţii publice. Numărul cazurilor de gripă la nivelul acestui judeţ este în creştere, în timp ce se remarcă o scădere a diagnosticelor de pneumonie şi infecţii respiratorii acute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor făcute publice joi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, în săptămâna 18-24 decembrie, la nivelul judeţului, 13 persoane au fost diagnosticate cu gripă, şase dintre pacienţi fiind internaţi în spital. Numărul cazurilor de gripă la nivelul judeţului este în creştere, în condiţiile în care în săptămâna anterioară fusese diagnosticat doar un caz.

În schimb, se remarcă o scădere a numărului bolnavilor diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii sau pneumonie.

Astfel, în ceea ce priveşte numărul persoanelor diagnosticate cu IACRS - Infecţii acute căi respiratorii superioare, în judeţ s-au înregistrat în săptămâna dinaintea Crăciunului 2914 cazuri, cu 6,81% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară.

Dintre acestea, 11 persoane au fost internate.

În aceeaşi perioadă, 453 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu pneumonie, numărul cazurilor fiind cu 5,23% mai mic comparativ cu săptămâna anterioară. Dintre bolnavii diagnosticaţi cu pneumonie, 78 au fost internaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.