Opt localităţi ale judeţului Alba au fost afectate, duminică după amiază, de inundaţiile produse ca urmare a ploilor torenţiale. Judeţul s-a aflat sub cod roşu şi cod portocaliu de vijelii şi precipitaţii abundente. Zeci ofiţeri şi subofiţeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), dar şi membri ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă s-au mobilizat pentru evacuarea apei în zonele inundate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Bilanţul dat publicităţii duminică seară de ISU Alba arată că în opt localităţi ale acestui judeţ s-au produs inundaţii în urma ploilor torenţiale de duminică. Astfel, afectate au fost localităţile Alba Iulia, Blaj, Ighiu, Şard, Stremţ, Sâncel, Ciugud, Întregalde, unde cantităţile mari de precipitaţii au provocat inundaţii.

Zeci ofiţeri şi subofiţeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba au intervenit cu motopompe, bărci şi autospeciale pentru limitarea efectelor fenomenelor extreme.

În localităţile afectate au fost mobilizate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă care au intervenit cu pompe şi buldoexcavatoare pentru eliberarea zonelor acoperite de ape. În zonele vizate de avertizările meteo, populaţia a fost avertizată prin mesaje Ro-Alert.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.