Numărul de pacienţi diagnosticaţi cu gripă în judeţul Alba a scăzut, în prima parte a lunii ianuarie, cu peste o treime faţă de ultima săptămână a anului trecut, arată statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba. Datele oficiale arată însă o creştere a numărului de cazuri de pneumonie şi infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform oficialilor DSP Alba, în săptămâna 1-7 ianuarie, în judeţ s-au înregistrat 27 de cazuri de gripă, patru dintre pacienţi fiind internaţi. Numărul diagnosticelor de gripă este în scădere faţă de săptămâna anterioară cu 35,71%.
 
Pe de altă parte, statisticile arată o creştere a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi a numărului pacienţilor diagnosticaţi cu pneumonie. 
 
Astfel, în ceea ce priveşte IACRS, în prima săptămână a anului, în judeţul Alba au fost diagnosticate 2.236 de cazuri, cu 23,67% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară. Dintre pacienţii cu acest diagnostic, 26 sunt internaţi.
 
Medicii au stabilit, de asemenea, 445 de diagnostice de pneumonie, cu 27,14% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară, 61 dintre bolnavi necesitând internare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.