Numărul de cazuri de gripă înregistrate la nivelul judeţului Alba în săptămâna 9-15 ianuarie a crescut cu peste 58% faţă de săptămâna anterioară, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din acest judeţ. Cele mai multe sunt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal de tip A. Şi în ceea ce priveşte pneumoniile şi infecţiile de căi respiratorii superioare (IACRS) se înregistrează creşteri, de peste 20 de procente, săptămâna trecută faţă de precedenta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Datele DSP Alba arată că, în săptămâna 09-15 ianuarie, la nivelul judeţului s-au înregistrat 76 de cazuri de gripă, dintre care 5 cazuri internate, numărul de îmbolnăviri fiind cu 58,33% mai mare faţă de săptămâna anterioară. 
„Din cazurile raportate, 29 sunt test RT-PCR  pozitiv pentru gripă (28 tip A şi 1 tip B), 46 cu test rapid pentru gripă pozitiv (2 tip B şi 44 tip A) şi un caz la care diagnosticul s-a pus clinic.   
La nivelul judeţului au fost înregistrate, în a doua săptămână din an, 3726 de cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS), 11 cazuri fiind internate, cifra îmbolnăvirilor fiind în creştere faţă de săptămâna anterioară cu 28,57%.  
Au fost raportate de asemenea 567 de cazuri de pneumonie, dintre care 68 internate, în creştere faţă de săptămâna anterioară cu 22,73%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.