Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă, în ultima săptămână, la nivelul judeţului Alba, este cu aproape 40% mai mare în săptămâna 20-26 februarie, comparativ cu cel raportat în săptămâna anterioară. În schimb, se constată o scădere a numărului de pneumonii şi infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În perioada 20-26 februarie, în judeţul Alba 102 pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă. Dintre cazurile raportate, 66 sunt cu test RT-PCR  pozitiv pentru gripă  (24 tip A şi 42 tip B) şi 36 cu test rapid pozitiv (17 tip A, 18 tip B si un caz pozitiv atât la gripa de tip A cât şi la virusul gripal B), arată statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Alba, făcute publice miercuri.   
 
Numărul cazurilor de gripă a fost, săptămâna trecută, cu 39,73% mai mare decât în săptămâna anterioară acesteia. În săptămâna trecută, 15 dintre pacienţi cu gripă au fost internaţi.
 
În schimb, se constată o scădere a numărului de pneumonii şi infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS).
 
Astfel,  3067 au fost diagnosticaţi cu IACRS, în scădere cu 7,4% faţă de săptămâna anterioară. Dintre aceştia, 24 de bolnavi au fost internaţi.  
 
Au fost de asemenea raportate 392 cazuri de pneumonie, dintre care 62 internate. Şi în această privinţă se constată o scădere faţă de săptămâna anterioară cu 6,67%, mai arată datele DSP Alba.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.