Numărul cazurilor de gripă înregistrate în judeţul Alba a crescut, în ultima săptămână, cu 140 la sută faţă de săptămâna anterioară, conform statisticilor Direcţiei Sănătate Publică (DSP) Alba. Datele făcute publice de instituţie arată că opt dintre cele 48 de cazuri au avut nevoie de internare în spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În săptămâna 2 – 8 ianuarie, la nivelul judeţului Alba au fost înregistrate 48 de cazuri de gripă, cu 140% mai mult decât în săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 20 de cazuri, informează, marţi, Direcţia de Sănătate Publică Alba.

”Dintre cazurile raportate, 47 sunt cu test rapid pentru gripă pozitiv (11 pozitiv tip B şi 36 tip A) şi un caz la care diagnosticul s-a pus clinic”, precizează DSP Alba. În ceea ce priveşte infecţiile acute de căi respiratorii superioare (IACRS), numărul celor înregistrate în ultima săptămână în Alba este de 2898, iar din totalul pacienţilor şapte sunt internaţi.

Conform DSP, numărul IACRS este în creştere faţă de săptămâna anterioară cu 26,94%. Şi numărul pneumoniilor este mai mare cu 23,86% faţă de ultima săptămână a anului trecut. Astfel, s-au înregistrat 462 de pneumonie, 57 dintre bolnavi fiind internaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.