Acţiunea de evacuare a apei din barajul piscicol Tăul Mare din judeţul Alba a continuat, în dimineaţa zilei de marţi nivelul apei scăzând cu 135 de centimetri faţă de cel înregistrat duminică, atunci când au fost puse în funcţiune primele motopompe de mare capacitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 135 cm faţă de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe, conform măsurătorilor efectuate în această dimineaţă de reprezentanţii SGA. Se continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicolă cu 3 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă fiind pregătită să intervină în rezerva operativă, iar 2 motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană în zona locuită”, anunţă, marţi dimineaţă, ISU Alba. 
 
Conform oficialilor instituţiei, după ce luni seară s-a pus în funcţiune o a patra pompă de mare capacitate pentru refularea apei, aceasta a fost scoasă din uz din cauza riscului de inundaţii în aval, revenindu-se la evacuarea apei cu 3 motopompe.
 
În ultimele 24 de ore, la staţia meteorologică Roşia Montană s-au înregistrat precipitaţii de 15 litri/metru pătrat.
 
În ceea ce priveşte situaţia localnicilor care au casele în aval de barajul care riscă să se rupă, provocând inundaţii, marţi sunt în continuare 105 persoane care au refuzat să plece, preventiv, din zonă, în timp ce restul până la 268 de oameni s-au autoevacuat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.