Bărbatul suspectat că l-ar fi ucis pe fostul primar al comunei Lunca Mureşului, din judeţul Alba, cu mai multe lovituri de cuţit a fost arestat preventiv, luni, în urma unei decizii a Tribunalului Alba. Fostul edil a fost găsit la sfârşitul lunii noiembrie cu gâtul tăiat pe o stradă de la marginea localităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Alba, instanţa a admis, luni, cererea procurorilor de arestare preventivă a principalului suspect în cazul uciderii fostului primar al comunei Lunca Mureşului, un bărbat de 58 de ani, din Lunca Mureşului, cu antecedente penale, având condamnări la închisoare executate pentru diferite fapte de violenţă.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Bărbatul de 58 de ani a fost reţinut, duminică seara, de poliţiştii din Alba, fiind suspectat că l-ar fi ucis pe fostul primar PSD al comunei Lunca Mureşului, găsit mort în dimineaţa de 27 noiembrie, pe o stradă din localitate, lângă maşina sa, avânt mai multe tăieturi la gât.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Rusu ar fi plecat sâmbătă de acasă cu intenţia de a duce nişte bani unui cunoscut. Fostul edil, însă, nu s-ar mai fi întâlnit cu persoana respectivă, iar soţia sa ar fi anunţat Poliţia deoarece nu s-a mai întors acasă.

Potrivit rezultatelor autopsiei, fostul edil a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu, a declarat la acea dată, pentru News.ro, că moartea fostului edil din Lunca Mureşului a fost violentă şi cauzată de mai multe lovituri de cuţit aplicate în zona superioară a corpului, în abdomen, torace şi gât.

Ungureanu a spus că procurorii fac cercetări pentru omor şi au audiat deja mai multe persoane în acest caz.

Ioan Rusu avea 64 de ani şi a fost primar în Lunca Mureşului timp de mai multe mandate, până în acest 2016, el fiind unul dintre liderii organizaţiei locale a PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.