Sute de turişti petrec la munte primul weekend al anului, după cel de Revelion, în staţiunea Sinaia parcarea de la staţia de plecare a telegondolei către Cota 1400 din Bucegi fiind neîncăpătoare. La Cota 2000, unde se schiază, este ceaţă, iar din cauza vizibilităţii reduse unul dintre telescaune a fost oprit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Încă de dimineaţă, parcarea de la staţia de plecare a telegondolei din Sinaia către Cota 1400 a devenit neîncăpătoare. Înainte de ora 10:30 administratorii instalaţiei de transport pe cablu au anunţat că nu mai sunt locuri de parcare şi au făcut apel la turişti să folosească taxiul sau mijloacele de transport în comun.
 
Turiştii care au urcat la Cota 2000 din Bucegi se bucură de zăpadă, însă din cauza ceţii vizibilitatea este redusă. Din acest motiv cel mai nou teleschi dat în funcţiune pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, teleschi Călugărul, a fost oprit sâmbătă după amiază.
 
La Sinaia sunt deschise şi amenajate pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Varianta, Călugărul 1 şi 2, Valea Dorului 1 şi Începători deservită de banda de la Cota 2000.
 
Şi în staţiunea Buşteni se schiază, pârtia Kalinderu fiind acoperită cu un strat de zăpadă naturală şi artificială turiştii care merg în Buşteni pot rămâne pe pârtie până târziu, pârtia beneficiind de nocturnă, iar skipass-ul fiind valabil şi după lăsarea întunericului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.