CNSU analizează posibilitatea ca "în curând” agenţii economici care nu vor respecta măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 să poată fi sancţionaţi cu suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile şi recomandă firmelor, dar şi instituţiilor publice şi private ca în zonele unde rata de infectare cu COVID-19 este de 1,5 la o mie de locuitori sau mai mare să implementeze, în măsura în care se poate, munca de la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este în analiză posibilitatea implementării în curând a măsurii suspendării activităţii agenţilor care nu respectă reglementările, cel puţin 30 de zile de la momentul constatări abaterii”, a anunţat luni seară secretarul de stat din MAI Raed Arafat la finalul şedinţei în care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a discutat situaţia epidemiologică şi evoluţia acesteia.
 
Arafat a anunţat că autorităţile recomandă agenţilor economici privaţi, dar şi instituţiilor publice care îşi desfăşară activitatea în zone care înregistrează o rată medie de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile să implementeze în măsura posibilităţilor, munca de la domiciliu.
 
"În zonele cu rata de infectare de 1,5 la mie recomandarea este ca toţi agenţii economici, inclusiv instituţiile publice şi private să ia în considerare munca la domiciliu şi unde nu se poate declararea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligaţie la toate instituţiile din zonele în care incidenţa este de 1,5 sau mai mare la mia de locuri în ultimele 14 zile”, a adăugat Raed Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.