Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a înregistrat, în numai câteva zile, o pierdere de 40 la sută a numărului de pasageri şi ia în calcul reducerea de personal sau a investiţiilor, pe fondul crizei coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia”, această instituţie a înregistrat scăderi ale veniturilor cu peste 60 la sută şi ale numărului de pasageri cu aproximativ 40 la sută, în doar câteva zile, după ce au fost anulate cursele aeriene dintre Timişoara şi Italia.
 
Aceste procente vor creşte, în condiţiile în care marţi au fost anulate şi alte curse aeriene, spre Germania şi Israel.
 
Joi se va întruni Consiliul de Administraţie al aeroportului în care se va discuta restructurarea de personal şi reducerea activităţii, precum şi a cheltuielilor.
 
"Din 19 zboruri pe săptămână pe relaţia Italia au rămas zero. Din trei zboruri pe zi spre Munchen au rămas două, astăzi am aflat că cel puţin pentru o perioadă de timp, două zile deocamdată, să vedem ce urmează, cursele de Frankfurt sunt suspendate. Astăzi am aflat că zborurile de Tel Aviv sunt suspendate. Ca să concluzionez, este o situaţie în mişcare continuă. Ca orice societate comercială care brusc pierde 60 - 70 la sută din venituri, este foarte grav. Joi am convocat Consiliul de Administraţie să aprobe de urgenţă un plan de măsuri de restructurare a activităţii, de reorganizare a activităţii la modul general şi de reducere a cheltuielilor, inclusiv cele salariale”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.
 
Potrivit sursei citate, în prima fază 30 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, iar cei care răman să lucreze în instituţie vor avea salariile micşorate şi nu vor mai primi bonusuri şi prime.
 
Reprezentantii aeroportului spun că au în vedere şi o posibilă sistare a investiţiilor, avand în vedere scăderea cifrei de afaceri până acum cu 50%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.