Administraţia instalaţiilor de transport pe cablu din Sinaia a oprit, duminică, vânzarea cartelelor pentru telegondola care urcă de la Cota 1400 la pârtiile de la Cota 2000, din cauza rafalelor de vânt care ajung la o sută de kilometri pe oră. Sus, pe munte, sunt turişti care au urcat deja, iar pentru aceştia instalaţiile telescaunul şi teleschiul funcţionează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Duminică dimineaţă, instalaţiile de transport pe cablu din Valea Dorului şi Valea Soarelui, la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, au pornit, în condiţiile unui vânt de 50 de kilometri pe oră „la limita de funcţionare”, după cum au transmis administratorii domeniului schiabil din Sinaia. Astfel, ).
Telescaunul Soarelui a început programul cu public la 08:40, la fel şi Teleschi Valea Soarelui şi banda pentru începători de la Cota 2000.
Cu câteva minute înainte de ora 11, din cauza vântului puternic, care ajunge până la 100 de kilometri pe oră, administraţia domeniului schiabil a decis să oprească vânzarea cartelelor pentru telegondola care urcă de la Cota 1400 şi Cota 2000. 
Cătălin Ţicu, de la Transport Urban Sinaia, firma care are în administrate instalaţiile, a declarat pentru News.ro că instalaţiile care deservesc pârtiile nu au fost oprite, însă vânzarea cartelelor pentru telegondola care urcă la Cota 200 a fost sistată pentru „a nu aglomera muntele” în condiţiile în care începe să se strice vremea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.