Actorul Marius Bodochi a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de „apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei cinematografice şi a spectacolului”, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 42 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Marius Bodochi s-a născut în 1959 la Sibiu. A absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureş, apoi a fost profesor şi lector universitar la Facultatea de Litere, Catedra de Teatru, din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj.

A jucat în filme precum „Biblioteque Pascal” (2010), „Un acoperiş deasupra capului” (2006), „Dracula de Impaler / Vlad Nemuritorul” (2002), „Craii de Curte Veche” şi a dublat vocea lui Thomas O’Malley în „Pisicile Aristrocrate” (1970).

Bodochi a jucat şi la Opera Română, în „Amadeus”, a fost Dionysos în „Bacantele” după Euripide, regia Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional (1997), Henri Bolinbroke în „Richard al II-lea” de Shakespeare, regia Mihai Măniuţiu (1997), regele, în „Regele moare” de Eugen Ionescu şi a jucat şi în câteva seriale de televiziune şi filme.

A fost nomnializat la UNITER, pentru „Cel mai bun actor”, pentru rolul Beranger I, regele, din piesa „Regele moare”, a primit premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul Dramaturgiei Româneşti din Timişoara, iar în 2004 a primit medalia Meritul Cultural clasa I, categoria D – Arta spectacolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.