Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a anunţat că marţi s-au reluat operaţiile în blocul operator al spitalului, după ce activitatea acestuia şi a secţiei ATI a fost suspendată luna trecută din cauza infecţiilor nosocomiale, şase pacienţi fiind programaţi pentru operaţie marţi. Mahler a spus că personalul spitalului aplică măsurile de igienă şi respectă circuitele, iar pacienţii beneficiază inclusiv de consult stomatologic, întrucât prin intubare se pot răspândi bacteriile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beatrice Mahler a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că şase pacienţi internaţi la Institutul "Marius Nasta" sunt programaţi penru operaţie marţi, după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au fost de acord cu reluarea activităţii în blocul operator şi în secţia de terapie intensivă, închise luna trecută după ce mai multe persoane infectate cu acinetobacter au decedat.

"În acest moment se lucrează în secţia de chirurgie toracică. În blocul operator sunt programate astăzi şase intervenţii chirurgicale. De aseară am anunţat Ambulanţa Bucureşti de deschiderea secţiei de terapie intensivă. Prin urmare, activitatea s-a reluat şi pacienţii sunt îngrijiţi în secţia de chirurgie toracică, de terapie intensivă", a afirmat managerul Institutului "Marius Nasta".

Beatrice Mahler a precizat că pentru siguranţa pacienţilor sunt foarte importante aplicarea măsurilor de igienă, respectarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi respectarea circuitelor existente.

"Împreună cu inspectorii DSP şi compartimentul de epidemiologie şi cu medicii şefi de secţie am stabilit procedurile şi etapele necesare pentru ca pacienţii Institutului «Marius Nasta» să fie în siguranţă atunci când ajung în Institutul «Marius Nasta», să beneficieze de un act medical efectuat corect şi în siguranţă pentru ei şi cu foarte multă responsabilitate", a spus aceasta.

Beatrice Mahler a mai spus că fiecare pacient beneficiază, pe lângă consultaţiile necesare, şi de un consult stomatologic, întrucât prin intubare se pot transmite germeni.

"În această perioadă internările de zi au fost posibile, iar pregătirea pacienţilor pentru intervenţii chirugicale se face după o evaluare pneumologică, consultul cardiologic pentru cazurile care necesită acest lucru, consultul anestezic şi o procedură pe care am modificat-o şi care va fi şi este aplicată în Institutul «Marius Nasta», consultul stomatologic preoperator, pentru că este extrem de important ca pacientul nu doar să aibă igienă riguroasă a corpului în momentul în care intră într-o sală care ne dorim să fie sterilă şi este sterilă şi curată în acest moment, şi ne dorim să aibă o cavitate bucală curată, igienizată, pentru că este locul prin care se pot introduce în căile respiratorii în momentul intubării diverşi germeni", a mai afirmat Mahler.

Acesta a adăugat că este nevoie de extinderea spitalului, care funcţionează într-o clădire foarte veche.

"Există nevoia de extindere a clădirilor, mai ales a secţiei de terapie intensivă şi a blocului operator. Este un proiect pe care Institutul «Marius Nasta» îl are deja pregătit. Pentru că de săptămâna trecută instanţa s-a pronunţat cu privire la intabularea terenului din şoseaua Viilor 90, şi cu siguranţă în scurt timp vom avea finalizate documentele pentru intabulare, vom putea trece la etapa următoare de aplicare a proiectului existent în vederea finanţării de către ministerul Sănătăţii", a mai spus managerul Institutului "Marius Nasta".

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în 19 februarie, sistarea activităţii blocului operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, rezultatele analizelor arătând că există o infecţie nosocomială în unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.