Activitatea creşei "Teiul Doamnei" din Sectorul 2 din Bucureşti a fost suspendată după ce mai mulţi angajaţi ai unităţii au fost confirmaţi cu COVID-19. Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu SARS-CoV-2, precizează Primăria Sectorului 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 funcţionează Creşa Teiul Doamnei, cu sediul în str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2, cu o capacitate de 80 locuri, care s-au ocupat începând cu 1 septembrie 2021. Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu virusul coronavirus SARS-CoV-2", a arătat, marţi, într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Conform sursei citate, primul caz a fost confirmat în 3 septembrie, la un angajat de la grupă, luându-se măsurile recomandate de către Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti, respectiv suspendarea activităţii la grupă şi izolarea/carantinarea bolnavului/contacţilor. De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităţilor pentru dezinfecţia şi nebulizarea spaţiilor din grupă, în conformitate cu normele legale în vigoare.

"În data de 13.09.2021 au fost confirmaţi alţi trei angajaţi, iar activitatea a fost suspendată, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2; prin toate acţiunile desfăşurate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 2 a urmărit cu prioritate respectarea dreptului la sănătate al copiilor ca drept fundamental prevăzut de legislaţia în vigoare. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a informat părinţii copiilor cu privire la suspendarea activităţii creşei şi va menţine legătura cu părinţii prin personalul creşelor, în vederea cunoaşterii şi înţelegerii măsurilor anunţate", a precizat Primăria Sectorului 2.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.