Mai mult organizaţii de mediu au anunţat un marş împotriva poluării, vineri seară, la Bucureşti, cerând Primăriei Capitalei şi Ministerului Mediului să ia măsuri, în contextul creşterii alarmante a poluării în marile oraşe. Organizatorii cer autorităţilor transport durabil, spaţii verzi şi monitorizarea adecvată a calităţii aerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marşul ”Aer curat, nu plămân intoxicat!” este organizat de mişcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România, care cer Primăriei Capitalei şi Ministerului Mediului să acţioneze urgent pentru a reduce poluarea aerului din oraşe.

Potrivit organizatorilor, acţiunea de protest vine pe fondul creşterii alarmante a poluării în marile oraşe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorităţi în privinţa calităţii aerului. 

Organizatorii solicită autorităţilor transportul durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete şi dezvoltarea infrastructurii pentru
pietoni), spaţii verzi şi monitorizarea adecvată a calităţii aerului.

"Avem nevoie de măsuri care să îmbunătăţească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoşi. Studiile

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci şi pentru accidente
vasculare cerebrale şi boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creştem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieşim pe stradă şi privim spre viitor cu multă incertitudine”, a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

Conform organizatorilor, Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar poluarea depăşeşte constant normele europene.

Marşul va începe la ora 17.00, de la Piaţa Unirii şi se va desfăşura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului.

Marşul este susţinut de WWF România, Comunitatea Declic, Corupţia Ucide şi Eşti din Sectorul 5, dacă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.