Minerul scos la suprafaţă în urma accidentului de la Mina Lupeni, cand tavanul unui abataj s-a surpat şi trei mineri au rămas blocaţi în subteran, este în stare stabilă, dar este hipotermic şi intubat, are fracturi şi va fi transferat cu elicopterul la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform lui Arafat, bărbatul este stabil, hipotermic şi intubat, dar are leziuni care denotă că a suferit un traumatism important.

”Pacientul este stabil, dar este hipotermic şi prezintă leziuni care denotă că a suferit un traumatism important. Are fractură de femur, fractură de humerus şi un traumatism toracic”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Salvatorii au încercat să ia legătura cu cel de-al treilea miner, însă acesta ”nu reacţionează”.

În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea miner găsit de salvatori, acesta urmează să iasă din subteran, cel mai probabil pe propriile picioare. O ambulanţă este pregătită în gura minei Lupeni pentru a-l prelua şi pe acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.